Jump to content

Our Picks

Top content from across the community, hand-picked by us.

4.7.2 PHP 8 Compatibility Scanner
Για όσους τρέχουν την έκδοση 4.7.x και θέλουν να αναβαθμίσουν, καλό είναι πρώτα να σιγουρευθούν ότι ΄έχουν ενεργό όποιο πρόσθετο υπάρχει εγκατεστημένο έτοιμο για αναβάθμιση στην τελευταία έκδοση ή να περιμένουν να βγάλει νέα έκδοση ο δημιουργό του, διότι μετά την αναβάθμιση η IPS ενσωματώνει έναν μηχανισμό ανίχνευσης όπου αν δεν είναι συμβατό με την έκδοση PHP 8, το κλειδώνει και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Σχετικό θέμα: 4.7.2 PHP 8 Compatibility Scanner [Please read if upgrading from 4.7.1 or below] - Help & Support - Invision Community
 • 11 replies

Νέα τιμολογιακή πολιτική αδειών.
Με σχετικό email η IPS, ενημέρωσε όλους τους πελάτες της, ότι πλέον άλλαξαν με θετικό πρόσημο οι τιμές των επίσημων εφαρμογών της και η διάρκεια ανανέωσης της άδειας.

Πιο συγκεκριμένα όπως φαίνεται και στην παρακάτω εικόνα του σχετικού μηνύματος, η διάρκεια ανανέωσης της άδειας πέρασε σε ετήσια διάρκεια από τους έξη μήνες που ήταν και οι τιμές για κάθε εφαρμογή αυξήθηκαν από $10 έως $25 ανάλογα την εφαρμογή.

 
 • 0 replies

IPS 4.5 Απόψεις
Σχετικά με την νέα έκδοση που έχει κυκλοφορήσει εδώ και μερικές ημέρες, θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να μας πείτε πως βλέπετε τις (σημαντικές) αλλαγές που ενδεχομένως να έχετε προσέξει ή να έχετε διαβάσει.

Για να κάνω την αρχή, θα έλεγα ότι μου αρέσει πολύ που ενσωματώθηκε το marketplace μέσα στο ACP, γλυτώνοντάς μας από την διαδικασία κατεβάσματος του κάθε προσθέτου ή του κάθε θέματος και στην συνέχεια την εγκατάσταση του μέσα από το ACP. Αυτό όμως που με χαλάει πολύ είναι ο περιορισμός στο να μην μπορείς να κατεβάσεις πλέον ένα πρόσθετο ή ένα θέμα μέσα από το marketplace της IPS.

Κατανοώ ότι η πειρατεία είναι ένα φλέγον θέμα και η κίνηση αυτή στενεύει κατά πολύ τα περιθώρια του διαμοιρασμού αλλά με βρίσκει κάθετα αντίθετο στο γεγονός ότι αυτός ο περιορισμός υφίσταται ακόμα και μεταξύ δύο διαφορετικών αδειών. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι έχοντας δύο άδειες, δεν μπορείς να εγκαταστήσεις ένα πρόσθετο στην δεύτερη άδεια έχοντας αγοραστεί από την πρώτη και όλο αυτό βάση του domain που έχει δηλωθεί στην εκάστοτε άδεια. Από την άλλη ναι μεν είναι άδικο για όλους τους δημιουργούς των προσθέτων, των θεμάτων αλλά και των ιδιοκτητών της IPS να βλέπουν να διαμοιράζεται η δουλειά τους χωρίς την έγκρισή τους αλλά μην ξεχνάμε ότι η πειρατεία σε μεγάλο βαθμό βοηθά στην έλευση νέων πελατών.

Κατ' εμέ, είναι μια απότομη αλλαγή αυτή, με σκληρούς περιορισμούς που θεωρώ ότι, θα δυσαρεστήσει πολλούς, με αποτέλεσμα να στρέψουν το βλέμμα τους σε άλλα σχετικά λογισμικά, όπως το xenForo.

Ήταν μια πρώτη άποψη που με δυσαρέστησε ιδιαίτερα η κίνηση αυτή αλλά σίγουρα υπάρχουν και τα θετικά στοιχεία στην νέα έκδοση.

Θα χαρώ να διαβάσω τις απόψεις σας, όποιες και να είναι αυτές, είτε για τα θετικά, είτε για τα αρνητικά που έχετε αντιληφθεί αλλά και ερωτήσεις σχετικά με την νέα έκδοση.

Υ.Γ. Αν θέλετε για κάποιο λόγο να εκφραστείτε με μπινελίκια, (δεν ξέρω εγώ πως κρατήθηκα) σε αυτό το θέμα επιτρέπονται. 
 • 5 replies

Νέος πίνακας διαχείρισης
Με την ανερχόμενη έκδοση 4.5 έρχονται αλλαγές στην καρδιά της κοινότητάς μας που δεν είναι άλλη από τον πίνακα διαχείρισης.

Μια από τις σημαντικότερες αλλαγές είναι το θέμα που αλλάζει και γίνετε περισσότερο ανοιχτόχρωμο σε σχέση με το υπάρχων.


Σύμφωνα με το σχετικό Blog της Invision Community, οι λειτουργίες και οι τομείς που ξέρουμε μέχρι σήμερα δεν αλλάζουν παρά μόνο τα χρώματα, με στόχο να επιτρέψει στο περιεχόμενο περισσότερο χώρο και να δείχνει λιγότερο γεμάτο.

Τα σκούρα γκρίζα έχουν αντικατασταθεί με αποχρώσεις του μπλε και του γαλάζιου που αντικατοπτρίζουν πιστά τη νέα επωνυμία της Invision Community, ενώ άλλα χρώματα έχουν γίνει πιο φωτεινά.

Οι πρώτες αντιδράσεις των μελών δεν φαίνονται να είναι θετικές με την νέα αυτή αλλαγή αλλά όπως έχει διαπιστωθεί και στο παρελθών, η Invision Community ακολουθεί ένα μοντέρνο χρωματικό σχέδιο και ένα καθαρό, μινιμαλιστικό σχεδιασμό.


Η Invision Community υπόσχεται να παρουσιάσει μερικά ακόμα νέα χαρακτηριστικά της νέας έκδοσης τις επόμενες εβδομάδες.
 • 0 replies

Εφαρμογές iOS & Android για την κοινότητά σας
Πρόσφατα ανακοινώθηκε στο blog της Invision Power ότι ετοιμάζουν ατόφιες εφαρμογές για τα λειτουργικά iOS & Android. Το αναλυτικό άρθρο μπορείτε να το διαβάσετε εδώ: https://invisioncommunity.com/news/product-updates/invision-community-apps-for-ios-android-r1161/

Ποιο συγκεκριμένα, οι εφαρμογές iOS & Android θα υποστηρίζουν την λειτουργία των forums όσο αφορά τις εφαρμογές της Invision Power καθώς επίσης και όλες τις λειτουργίες προφίλ, ροές, αναζητήσεων και ειδοποιήσεων - συμπεριλαμβανομένων και των ειδοποιήσεων push (επιτέλους!).

Οποιεσδήποτε λειτουργίες των διάφορον άλλων εφαρμογών που δεν θα υποστηρίζονται θα ανοίγουν χωρίς προβλήματα σε μια προβολή ιστού μέσα στην εφαρμογή.

Σχετικό βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://invisioncommunity.com/site_assets/ios_app.mp4

Τα καλά νέα είναι ότι η εφαρμογή θα είναι δωρεάν για όλους με ενεργές άδειες χρήσης. Με την πάροδο του χρόνου, θα προσφέρονται προνομιακές επιλογές στις κοινότητες.


Η κυκλοφορία της εφαρμογής για iOS & Android θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με την επόμενη σημαντική έκδοση της Invision Power, που αναμένεται να είναι η έκδοση 4.5. Οι κοινότητες θα πρέπει να αναβαθμίσουν σε αυτήν την έκδοση για να επιτρέψουν στους χρήστες τους να χρησιμοποιούν την εφαρμογή.

 
  • Like
 • 0 replies

Μετάφραση ανά εφαρμογή ή πρόσθετο
Ένα πολύ σημαντικό πρόσθετο διατέθηκε στο Marketplace όπου κάνει την διαδικασία της μετάφρασης πολύ πιο εύκολη.

Όσοι έχουν ασχοληθεί με την μετάφραση έχουν παρατηρήσει ότι δεν υπάρχει η λειτουργία επιλογής εφαρμογής η προσθέτου για μετάφραση με αποτέλεσμα να υποχρεώνεσαι να κάνεις χρήση της αναζήτησης για να βρεις την λέξη/φράση που θέλεις να μεταφράσεις ανά εφαρμογή ή πρόσθετο.
  • Like
 • 0 replies

Έλεγχος έκδοσης IPS
Με την έλευση της νέας έκδοσης 4.4.0 παρατηρείται ένα πρόβλημα στην περιοχή πελατών (client area) όπου ενώ γράφει ότι είναι διαθέσιμη η έκδοση 4.4.0 αν κατέβει το συμπιεσμένο αρχείο είναι στην προηγούμενη έκδοση 4.3.6


Για να ελεγχθεί αν πραγματικά έχει κατέβει η σωστή έκδοση, αποσυμπιέζουμε το συμπιεσμένο αρχείο που κατέβηκε από την περιοχή πελατών και ανοίγουμε το αρχείο: applications/core/data/versions.json όπου στο τέλος του περιεχομένου βλέπουμε την έκδοση.
  • Like
 • 0 replies

IPS Community Suite 4
Μετά από μια σειρά δοκιμαστικών εκδόσεων (beta) σήμερα 19 Φεβρουαρίου 2019 κυκλοφόρησε η τελική και σταθερή έκδοση 4.4.0

Μπορείτε να δείτε τα νέα χαρακτηριστικά, τα βελτιωμένα αλλά και τα επιδιορθωμένα στον σύνδεσμο: https://invisioncommunity.com/release-notes/440-r81/

Νέες απαιτήσεις διακομιστή: Απαιτείται PHP 7.1.0 ή νεότερη έκδοση (Η έκδοση 7.3.x τώρα υποστηρίζεται). Απαιτείται MySQL 5.5.3 ή νεότερη έκδοση (5.6.2 συνιστάται).
  • Like
 • 2 replies

×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. | Terms of Use