Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατάργηση προσθέτου από τον CKEditor


JoeDer

Recommended Posts

Όπως είναι γνωστό ο επεξεργαστής κειμένου της IPS είναι ο CKEditor με πληθώρα από πρόσθετα που ίσως κάποιο από όλα αυτά φανεί χρήσιμο για την προσθήκη του στον επεξεργαστή κειμένου της κοινότητας. Τι γίνετε όμως όταν έρθει η στιγμή που θα χρειαστεί να το απεγκαταστήσουμε;

Πρόσφατα ήρθα αντιμέτωπος με μια τέτοια κατάσταση και ο μοναδικός τρόπος είναι ο εξής:

Στην περίπτωση που το πρόσθετο δημιουργεί κουμπί εισαγωγής είναι η πρώτη κίνηση που κάνουμε, αφαιρούμε το κουμπί από τον επεξεργαστή κειμένου. 

Στην συνέχεια περνάμε στο "δύσκολο" κομμάτι για όσους δεν έχουν ξανακάνει την διαδικασία αυτή και γι' αυτό καλό είναι πριν προχωρήσετε να πάρετε ένα backup της βάσης δεδομένων. Μέσα από κάποιο περιβάλλον επεξεργασίας βάσεων δεδομένων που συνήθως είναι το phpMyAdmin, βρίσκουμε και επεξεργαζόμαστε (edit) τον πίνακα (table) core_sys_conf_settings όπου ψάχνουμε να βρούμε το ckeditor_extraPlugins στην στήλη conf_key, εκεί θα δούμε ότι υπάρχει το όνομα του plugin που θέλουμε να διαγράψουμε και το διαγράφουμε.

Τέλος αν θέλουμε διαγράφουμε και τον φάκελο του plugin μέσα από τον φάκελο των προσθέτων του CKEditor που βρίσκεται στο: /applications/core/interface/ckeditor/ckeditor/plugins.

That's all.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. | Terms of Use