Μετάβαση στο περιεχόμενο

Λύση για το (μικτό περιεχόμενο σε ssl)


Dimitris_p

Recommended Posts

Δημοσιεύω εδώ μια λύση σχετικά με ένα προβλημα που είχα με εμφάνιση μικτού περιεχομένου μετά από την εφαρμογή του ssl στο site μου, Αν κριθεί απαραίτητο ας μεταφερθεί στους οδηγούς.

Εδω και καιρό με ταλαιπωρούσε το παραπάνω πρόβλημα αλλα το είχα παρατήσει λόγο που είχα άλλες ασχολίες. Συγκεκριμένα σε μετατροπή υπάρχοντος ipb forum σε https, ο browser εμφάνιζε μικτό περιεχόμενο. Είχα διαβάσει και δοκιμάσει ότι οδηγία είχα βρει στο google, είχα διαβάσει και το τι αναφέρουν στην υποστήριξή του ipb (οτι χρειάζεται μόνο αλλαγή του url) κάτι που αποδείχτηκε λάθος. Ψάχνοντας με τον chrome με τον (έλεγχο σελίδας) διαπίστωσα ότι όλα τα σφάλματα μικτού περιεχομένου εμφανιζόταν μόνο στον φάκελο /profile που βρίσκετε στο /upload και μέσα περιεχέι εικόνες για το προφίλ των χρηστών.

Μου περνά από το μυαλό το εξεις, μπαίνω σε ορισμένα προφίλ χρηστών και απενεργοποιώ την εικόνα του προφίλ τους, και το ipb έβαλε το γνωστο εικονίδιο με το χρώμα και το αρχικό γράμμα από το από user. Μετά κάνοντας ανανέωση στην σελίδα είδα οτι τα εικονίδια του ipb για κάποιο λόγο τα πέρασε σε https και δεν έβγαζε τα σφάλματα που ειχε πριν για το μικτο. Υστερα σκέφτηκα κάτι που τελικά έπιασε, ανεβάζω ξανά για δοκιμή μια φώτο προφίλ (την δίκη μου) και ως εκ θαύματος η δίκη μου ήταν και αυτή σε https. Πιάνω και ανεβάζω ξανά οτι εικόνα μπορούσα στα προφίλ χρηστών που είχα κρατήσει backup. Κάνω έλεγχο και επιτέλους πράσινο λουκέτο στον browser χωρείς μικτό περιεχόμενο!

Ολα καλά όλα αλλα τώρα μου δημιουργήθηκε μια απορία.

Για ποιον λόγο μόνο ο φάκελος /profile παρουσιάζοταν σε http ενώ ο προηγούμενος του /upload και ότι περιεχέι μέσα ειναι σε https??? Μετά την αλλαγη τέλος διαπίστωσα ότι ο φάκελος /profil τώρα μετά την αλλαγη δεν αποθηκεύει της εικόνες προφίλ. Αντί αυτού οι εικόνες τώρα βρίσκονται στο /upload και μέσα σε φακέλους ανάλογα την ημερομηνία.

Αυτά τα λίγα.  

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites


  • 2 weeks later...

Και ο σχετικός οδηγός από την IPS: https://invisioncommunity.com/4guides/advanced-options/configuration-options/using-ssl-https-r273/

Επίσης μετά από αυτά: ACP > System > Constant Discovery > Rebuild Search Index

Link to comment
Share on other sites


Γιάννη ο οδηγός φυσικά και δεν αναφέρει τίποτα για το συγκεκριμένο θέμα με της εικόνες προφίλ που περιγράφω. Επίσης το  ACP > System > Constant Discovery > Rebuild Search Index το είχα κάνει. Η μόνη λύση που πέτυχε ειναι ότι ακριβώς περιγράφω. Και αν θυμάσαι πριν καιρό όταν το γύρισα το site σε ssl το είχαμε συζητήσει το συγκεκριμένο προβλημα ξανά εδώ και τότε μου είχες πει ότι οι μόνες κινήσεις που πρέπει να γίνουν ειναι ότι περιγράφετε εκεί. Να που όμως δεν ειναι ακριβές αυτό τελικά. Φυσικά και το φταίξιμο ειναι δικό τους, δεν ρίχνω την ευθύνη σε σένα! 

Edited by Dimitris_p
Link to comment
Share on other sites


Γενικά εικόνες προφίλ, εικόνες θεμάτων και δημοσιεύσεων που θεωρούνται συνημμένες ανεβαίνουν μέσα στον φάκελο /uploads όπως είπες και από την στιγμή που ορίζεις SSL στο forum αυτές θα έπρεπε να σερβίρονται ως https χωρίς κάποια άλλη ενέργεια από αυτή που αναφέρεται στον οδηγό της IPS. Είναι έτσι φτιαγμένη η IPS που δεν χρειάζεται κάτι άλλο, επίσης μεγάλο ρόλο παίζει και το βήμα με την εικόνα που καθαρίζει την cache και επιπρόσθετα το search rebuild. Τώρα στην περίπτωση που ποστάρονται εικόνες ως σύνδεσμοι από άλλες πηγές που είναι σε http είναι σημαντικό να επιλεγεί η ρύθμιση ACP > System > Posting > Καρτέλα General > Serve images from local server έτσι ώστε όποια εικόνα από άλλη πηγή ποστάρεται θα κατεβαίνει στον server μέσα στον φάκελο /uploads και θα σερβίρεται απευθείας από τον server που τρέχει το forum ή από οπουδήποτε αλλού έχει αυτό ορισθεί. Στην δικιά σου περίπτωση ή κάποιο rebuild task δεν έτρεχε ή είχε cachάρει το mixed content για κάποιον λόγο και δεν σερβίριζε μέσο SSL. Τέλος καλό όλα καλά!

Link to comment
Share on other sites


Να τονίσω οτι στης εικόνες θεμάτων δεν είχα πρόβλημα! Το πρόβλημα είχαν μόνο οι εικόνες προφίλ που ηταν ανεανεβασμένες στον server φυσικά στο uploads/profile και μόνο ο φάκελος profile! Oλοι οι αλλοι φάκελοι μέσα στο uploads για περιεργο λόγο που εγω παντως δεν καταλαβαινω, ήταν κανονικα σε https . Τεσπα όλα καλά παντως τώρα καθώς έβγαλα και το .cloudflare που ειχα βαλει γι αυτόν τον λόγο και μου είχε λύσει προσωρινά το πρόβλημα. ☺️

Link to comment
Share on other sites


Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. | Terms of Use