Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ποιος ειναι ο ιδιοκτήτης μιας ιστοσελίδας


Dimitris_p

Recommended Posts

Με αφορμή μια είδηση που διάβασα στο διαδίκτυο μου δημιουργήθηκε μια απορία. Δικαστήριο πριν μέρες αθώωσε κάποιον που έγραφε και συκοφαντούσε διάφορα υψιλά ιστάμενα πρόσωπα είτε γραπτός είτε σε live video μέσω ιστοσελίδας με την αιτιολογία οτι δεν αποδείχθηκε στο δικαστήριο ότι ήταν αυτός ο ιδιοκτήτης της σελίδας. Και αντι αυτού, εμφανίζονται κάτι αλλοδαποί λεει!

Και έρχομαι εγω τώρα και κανω της παρακάτω ερωτήσεις.

Ποιος μπορεί να ονομάζεται ιδιοκτήτης μια ιστοσελίδας? Ενα παράδειγμα. Ας πούμε εγω θέλω να ανοίξω μια σελίδα, σκέφτομαι το όνομα. Λογο που δεν εχω ιδεα επικοινωνώ με μια εταιρεία να μου το κατοχυρώσει σαν ονομα χώρου. Στην ίδια εταιρεία αναθέτω το σείσιμο της σελίδας και όλα τα σχετικά. Έρχομαι εγω και βάζω admin ας πούμε έναν γνωστό μου σαν υπεύθυνο δηλαδή. Κάνω και συντάκτες ορισμένα άτομα να ανεβάζουν άρθρα και καποιος από αυτούς γράφει προσβλητικά άρθρα. Εγω ούτε γράφω στην σελίδα και γενικός δεν ασχολούμαι καθόλου.

Την ευθύνη της όλης υπόθεσης ποιος μπορεί να την εχει κατά την γνώμη σας?

Στην συγκεκριμένη περίπτωση ποιος μπορεί να θεωρεί σαν ιδιοκτήτης της σελίδας? Αλλά και γενικά ποιος ειναι ο νόμιμος ιδιοκτήτης? 

Και τέλος ποιος ο λόγος να την πληρώσει ο ιδιοκτήτης της σελίδας για ένα άλλο πρόσωπο που έγραψε κάτι που δεν έπρεπε? 

Είναι και άλλες περιπτώσεις που δεν μπορώ να της αναφέρω όλες.

Θα ήθελα την άποψή σας. 

 

Edited by Dimitris_p
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Θεωρώ ότι ο ιδιοκτήτης μια σελίδας είναι καθαρά αυτός που έχεις το domain στο όνομά του και κατ' επέκταση την σελίδα. Με αυτά τα δεδομένα είναι αδιανόητο ο εκάστοτε ιδιοκτήτης να μην έχει ορίσει κανόνες λειτουργίας για την σελίδα του και κατά πόσο μάλλον να μην παρακολουθεί την κίνηση της ιδιοκτησίας του. Οτιδήποτε συμβαίνει στην ιδιοκτησία του είναι υπεύθυνος καθώς και για τις ενέργειες που ορίζουν οι κανόνες που έχει ορίσει. Οτιδήποτε άλλο για εμένα είναι λίαν επιεικώς απαράδεκτο και επικίνδυνο για τον ίδιο.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. | Terms of Use